مشاوره و انجام پایان نامه

جنبه نوآوری موضوع

هدف از جنبه نوآوری پژوهش و جدید بودن

میدونی یه موضوع جنبه نوآوری خوبی داره یعنی چی؟
بنظرت یه موضوع تکراری میتونه جنبه نوآوری داشته باشه؟
اگه دنبال موضوعات جدید و غیر تکراری برا نگارش پروپوزال و پایان نامت هستی با گروه حرفه ای ایرساگستر همراه شو!

عنوان پایان نامه و پروپوزال نباید تکرار یا کپی از کارهای قبلی باشد. در بخش جنبه نوآوری پژوهش از تحقیق باید مشخص کنید که این پژوهش چه حرفی برای گفتن دارد؟ چه کار جدیدی دارید انجام می‌دهید که پژوهشگران پیشین انجام نداده اند؟ يكي از مسائلي كه در تصويب پايان‌نامه چه در مقطع ارشد و چه دكتري به عنوان يكي از قوانين مهم، ازسوي دانشگاهها و گروه‌هاي آموزشي به دانشجويان ابلاغ مي‌شود، تكراري نبودن و جدید بودن عنوان و موضوع رساله است. قانوني كه نقدهاي بسياري بر آن وارد است. درواقع، اين به صورت يك فرهنگ غالب در جامعه دانشگاهي درآمده است كه عنوان و موضوع رساله، به هيچ‌وجه نبايد تكراري باشد. كافي است دانشجويي رسالة پيشنهادي خود را با عنوان و موضوع تكراري به اساتيد راهنما، مشاور و گروه مربوطه ارائه دهد، بلافاصله «مُهرِ رد» بر پيشاني آن خواهد خورد.
همان‌طور كه گفته شد، يكي از اولين مراحلي كه دانشجويان بايد در پايان‌نامه به آن توجه كافي كنند، تكراري نبودن عنوان و موضوع است. به همين منظور، نخستين قدمي كه دانشجويان بايد بردارند، كنترل غيرتكراري بودن موضوع و عنواني است كه براي پايان‌نامة خود برمي‌گزينند. براي اين كار، ‌بايست با مراجعه به برخي سايت‌ها همچون ايران‌داك وسیویلیکا، از تكراري نبودن عنوان و موضوع پيشنهادي خود، حصول اطمينان كرده و بعد از گرفتن «استعلام بابت تکراري نبودن پايان‎نامه از اين سايت‌ها»، آن را به دانشگاه و گروه آموزشي خود ارائه دهند تا موضوع‌شان تصويب شود.

یکی از ابعاد اساسی که در انتخاب یک موضوع تحقیق و ارزیابی آن و حتی ضرورت انجام ان مورد توجه قرار می گیرد جنبه جدید بودن ان است، در این قسمت جنبه جدید و نوآوری در پژوهشگر و انجام تحقیق مشخص می شود. یکی از ملاکهای ارزیابی در تصویب موضوع، دفاع از موضوع یا با ارزش بودن انجام موضوع بعبارتی ضرورت انجام تحقیق نو بودن یا نوآوری در تحقیق است. تدوین مقاله ای علمی و پژوهشی بر پایه جدید بودن کار انجام شده یا نتایج جدید تحقیق امکان پذیر است. پیشرفت علمی مدیون تحقیق یا هدف دستیابی به نتایج جدید امکان پذیر است. باید دقیقا ً و صراحتا ً در این قسمت گفته شود که تحقیق حاضر در مقایسه با دیگران چکار جدیدی را انجام داده است یا چکار جدیدی را میخواهد انجام بدهد یا بعبارتی به روشنی تفاوت کارجدید (تحقیق حاضر) با کار دیگران را مشخص کند.

جدید بودن تحقیق از ۴ جهت قابل بررسی است:

موضوعی: بهترین نوآوری در تحقیق طرح موضوع نواست بگونه ای که مدل جدید ، روش جدید، تکنیک جدید ، یا تکنولوژی جدید را بکار گرفته و یا به خلق محصول یا ابزاری جدیدی منجر شود . تحقیقات بنیادی و نظری حتما ً از این جهت باید جدید باشد.

حوزه اجرا یا قلمرو مکانی: ازاین جهت روشها یا ابزترهای موجود در حوزه جدید مثلا ً صنعت جدید مورد استفاده قرار گیرد مثلا ً ممکن است مدلی برای اولین بار در ایران بکار گرفته شود در حالی که در دیگر کشورها مورد استفاده قرار گرفته است.

بازه زمانی: بازده زمانی که اطلاعات را پوشش می دهد زمان است و در صورتی ارزش دارد که یا مدل پیچیده با فرایند عملیاتی پیچیده را بکار گیرد و یا در شرایط تغییرات حاصل شده باشد که اجرای جدید تحقیق را توجیه کند و یا اجرای تکراری تحقیق بتواند به نتایج ارزشمند کاربردی یا عملی منجر شود.

روش تحقیق: گاهی پژوهشگر برای انجام تحقیق از روشی بهره می گیرد که تاکنون پژوهشگری برای پژوهش روی متغییرهای مورد نظر، از این روش بهره گرفته نشده است. نو بودن از لحاظ مدل مفهومی مورد استفاده، یعنی پژوهشگر برای انجام پژوهش، از مدلی متفاوت با الگوهایی که تاکنون توسط سایر پژوهشگرین مورد استفاده قرار گرفته است استفاده می نماید.

جنبه نوآوری پژوهش و جدید بودن تحقیق نشان می‌دهد پروپوزال یا طرح پژوهشی چقدر به ایجاد دانش جدید یا گسترش دانش موجود کمک می‌کند. هر چه یک پژوهش نوآورانه‌تر باشد سهم بیشتری در گسترش دانش و هم‌افزایی نظری خواهد داشت. دانشجوی عزیز، جهت دریافت بروزترین موضوعات علمی پژوهشی برای پایان نامه و پروپوزال خود کافیست همین حالا با تیم حرفه ای ایرساگستر تماس بگیرید.

فهرست